Wandelen

Trullo

Wandelen in het land van duizend heuvels

Wie de moeite neemt om te voet het landschap te ontdekken, merkt dat het dé manier is om andere mensen te leren kennen. Er is alle gelegenheid voor het ontdekken van verre uitzichten en spannende details. Naast indrukwekkende vergezichten over het milde, weidse landschap ontdekt u de kleine dorpjes, hofjes en tuintjes van de regio. Vanaf de heuveltoppen kunt u bij helder weer kijken tot aan het Pfälzer Wald, de Taunus, het Odenwald en het Binger Loch. Maar vergeet ook niet direct voor de eigen voeten te kijken: in Rheinhessen ontdekt u pal naast het pad telkens weer een verrassende, veelzijdige flora en fauna.

Rheinhessen staat bekend om de ‘Hiwweltouren’. Deze premiumwandelroutes hebben een bijzondere kwaliteitsstandaard als het gaat om de route zelf, maar vooral ook om de borden en markeringen. Het is onmogelijk om te verdwalen. Probeer het zelf eens!

De Rheinterrassenweg: een nieuw wandelpad voor genieters en wijnliefhebbers

Wandelen tussen Rijn en wijnstokken – dat is de wandelbelevenis op de nieuwe Rheinterrassenweg. Voor iedereen, die graag als genieter de culturele wandelbelevenis zoekt, is de Rheinterrassenweg interessant. Hij begeleidt de Rijnvallei over een lengte van 60 km. Boven de Rijn leidt hij u door de wijngaarden en verbindt hij de wijn- en Domsteden Mainz en Worms en 13 wijnbouwgemeenten langs de Rheinterrasse, waaronder de vooraanstaande wijndorpen Oppenheim en Nierstein.

De alom bekende Rieslinglagen aan de Roter Hang, die voor wijnkenners een begrip zijn, liggen direct aan het pad. Genot beloven de verre uitzichten op de Rijnvallei, de bezienswaardigheden en hutten, waar men tijdens een wandeling iets kan eten en kan uitrusten, en ook de goede bewegwijzering langs het parcours. Met de spoorweg heeft men altijd opnieuw de mogelijkheid, het pad in etappes in te delen en naar het vertrekpunt terug te keren. De aankomst en het vertrek zijn dus altijd zeer goed te plannen; het pad zelf verloopt zonder grote hellingen meestal op verharde wegen en is daardoor geschikt voor iedereen. Voor gasten van de wijnhoofdstad Mainz is een „wandeldag“ op de Rheinterrassenweg een mooie gelegenheid om de wijnstreek te verkennen.

Download premiumwandelroutes Hiwweltouren 

Download Rheinterrassenweg


Korte wandelvakantie met overnachting? Geen probleem. Wij bieden u het ideale pakket voor een weekend aan

Neem contact op

Rheinhessen-Touristik
Kreuzhof 1
D-55268 Nieder-Olm
T. +496136 923980

info@rheinhessen.info
www.rheinhessen.info

mainzplus CITYMARKETING 

Tourist Service Center Mainz
Brückenturm am Rathaus
D-55116 Mainz
T. +496131 242-888

tourist@mainzplus.com
www.mainz-tourismus.com

RheinTerrassenWeg