Wijn & genieten

bezoek aan een van de vele vinotheken

Wijn & genieten in Mainz en Rheinhessen

In de wijnhoofdstad Mainz en in Rheinhessen, de grootste wijnregio van Duitsland, ontstaan de authentieke wijnen volgens traditioneel handwerk en met een onovertroffen veelvoud. Veel jonge, innovatieve wijnboeren werken er en zetten zich in voor de productie van topwijnen, waarbij ze een groot bewustzijn voor hun oorsprong en hun regio aan de dag leggen.

De passie waarmee de wijnbouwers in hun kelders werken, is te proeven in de typische regionale gerechten. Want ook de koks hebben een sterke verbondenheid met de regionale keuken en met de producten, die perfect harmoniëren met de wijnen uit de regio.

 De prettigste manier om wijn uit Rheinhessen te ontdekken? Dat is een bezoek aan een van de vele vinotheken die het zegel ‘Rheinhessen AUSGEZEICHNET’ voeren. Hier krijgen gasten uitstekende wijnen geserveerd en ontvangen zij informatie en tips over de wijn zelf, over de mooiste uitstapjes en de beste locaties. Waarmee de vakantie al direct goed is begonnen!

Great Wine Capital – Wijnhoofdstad van Duitsland

Mainz en Rheinhessen – de hoofdstad van Rheinland-Pfalz en de grootste wijnregio van Duitsland – zijn sinds juni 2008 lid van het Great Wine Capitals Global Network (GWC). Dit netwerk verbindt internationaal toonaangevende wijnregio’s en hun hoofdsteden. Andere leden zijn bijvoorbeeld gerenommeerde namen als Bordeaux, Kaapstad - Cape Winelands, Florence, Mendoza, Porto, Bilbao - Rioja, San Francisco-Napa Valley, Christchurch - South Island en Valparaiso - Casablanca Valley.

Neem contact op

Rheinhessen-Touristik
Kreuzhof 1
D-55268 Nieder-Olm
T. +496136 923980

info@rheinhessen.info
www.rheinhessen.info

mainzplus CITYMARKETING 

Tourist Service Center Mainz
Brückenturm am Rathaus
D-55116 Mainz
T. +496131 242-888

tourist@mainzplus.com
www.mainz-tourismus.com